Stop. Błąd logiczny. Falk nie odniósł się do Twojego zdania, lecz zachowania i sposobu argumentacji, opartego na tym, że istnieje pewna kanoniczna koncepcja wampiryzmu, od której odejście jest błędem (co wnioskuję ze słów "głupota" i "dno" użytych w stosunku do książki).Nadziej pisze:Falku cieszy mnie twoja znajomość trudnych wyrazów i to ze potrafisz ich użyć co nie zmienia faktu iż napisałeś że:Po co się przejmować jednym dziecięciem neostrady?
Czym pokazałeś że jesteś polaczkiem bo w końcu tylko ty masz racje innych zdanie masz głęboko [...]
Weź też pod uwagę, że te słowa nie są neutralne i bynajmniej nie służą do powiedzenia, że coś mi się subiektywnie nie podoba.
Założenie, że rozmówca ma zdanie innych głęboko na podstawie jednego ironicznego okreslenia to nadinterpretacja. Uogólniasz. Jeśli tak uważasz, to precyzyjniej byłoby napisać: "nazwałeś mnie tak i tak i odniosłem wrażenie, że moje zdanie masz głęboko".
Możesz objaśnić, do czego to miało prowadzić i dlaczego jesteś nieprzyjemny?Nadziej pisze:pamiętaj w głębi dalej słoma w butach:]