Czy redaktorką literacką jest...
Czy redaktorką literacką jest...
...Ika? Jeśli tak . To odezwij się trochę. Ja wyglądały prace nad książką? Może jakieś ciekawe anegdotki z tejże podasz. Mogę wstawić Twoje zdjęcie? 
Weneryczny i pijański,
To trzynasty pułk ułański.
- K. Night Coleman
- Pośredniczka

Re: Czy redaktorką literacką jest...
Oooj tam wstawiajmawete pisze:...Ika? Jeśli tak . To odezwij się trochę. Ja wyglądały prace nad książką? Może jakieś ciekawe anegdotki z tejże podasz. Mogę wstawić Twoje zdjęcie?
▂ ▃ ▄ ▆ ▇ Cybernetyczny Bóg Chaosu Wersja: X-76 "Piromedyk" ▇ ▆ ▄ ▃ ▂
"Pierdolnięty chaos! Mikstura wybuchowa" by Delein
"IKS to chodzący chaos. Jak kiedyś będzie koniec świata to na pewno go zatrudnią" by Dante
Terminal-1
"IKS to chodzący chaos. Jak kiedyś będzie koniec świata to na pewno go zatrudnią" by Dante
Terminal-1
-
Ika
- Na misji...
- Kontakt:
Ika, to znaczy ja, tak, owszem. Mnie przypadł w udziale zaszczyt bazgrolenia po tekście Madzikowym.
Pracę nad książką...yyyy wyglądają tak się dostaje tekst w pliku worda lub rtf, się uruchamia opcję rejestrowania zmian, się bazgroli po tekście, się odsyła. Autorowi. Autor przegląda, robi co trzeba i odsyła. Redaktor przegląda, czasem bazgroli znowu, czasem nie, odsyła. Autor akceptuje. Odsyła... Strasznie dużo tego odsyłania.... Potem redkator odsyła do składu. Składacz składa i odsyła redaktorowi wersję w pdf-ie... Redaktor sczytuje, wprowadza ostatnie zmiany, odsyła...
Prace nad książką polegają głównie na odsyłaniu.
A i jeszcze anegnotę. Proszę uprzejmie: otóż pewnego dnia zadzwoniła do mnie spanikowana Autorka. Drżącym głosem stwierdziłą, iż miała koszmarny sen. Śniło jej się, że zobaczyła swoją książke w księgarni - ze zmienionym tytułem i maszkarowatą okładką zupełnie nie na temat - otwera owo dzieło i... Tu Madzikowi głos się nieco załamał, a następnie padło pytanie: Ika czy Ty jesteś pewna, że usunęłaś z tekstu wszystkie swoje komentarze?
EDIT: żadnych zdjęć Mawete!
Pracę nad książką...yyyy wyglądają tak się dostaje tekst w pliku worda lub rtf, się uruchamia opcję rejestrowania zmian, się bazgroli po tekście, się odsyła. Autorowi. Autor przegląda, robi co trzeba i odsyła. Redaktor przegląda, czasem bazgroli znowu, czasem nie, odsyła. Autor akceptuje. Odsyła... Strasznie dużo tego odsyłania.... Potem redkator odsyła do składu. Składacz składa i odsyła redaktorowi wersję w pdf-ie... Redaktor sczytuje, wprowadza ostatnie zmiany, odsyła...
Prace nad książką polegają głównie na odsyłaniu.
A i jeszcze anegnotę. Proszę uprzejmie: otóż pewnego dnia zadzwoniła do mnie spanikowana Autorka. Drżącym głosem stwierdziłą, iż miała koszmarny sen. Śniło jej się, że zobaczyła swoją książke w księgarni - ze zmienionym tytułem i maszkarowatą okładką zupełnie nie na temat - otwera owo dzieło i... Tu Madzikowi głos się nieco załamał, a następnie padło pytanie: Ika czy Ty jesteś pewna, że usunęłaś z tekstu wszystkie swoje komentarze?
EDIT: żadnych zdjęć Mawete!
O! i to jest głos rozsądkuMadzik pisze:Mawete, nie zamieszczaj tutaj żadnych SWOICH zdjęć!
Ale zdjęcia Iki, czemu nie...
Terminal-1
Terminal-1
No z tym to tak jakby raczej ostrożnie... Druga kniga się pisze. A jeszcze jedna jest w zapasie, podobno też całkiem dobrze napisananosiwoda pisze:W końcu książka już na rynku, więc JUŻ może
Ika, Ika, nie gniewaj się, ja tylko tak... Żartowałam? Bo przecinka nie bylo w miejscu stosownym, rozumiesz
Arma virumque cano
Dyskutujce dyskutujcie toż to przecie forum DYSKUSYJNE
A Ty mawete wstawiaj wstawiaj
A Ty mawete wstawiaj wstawiaj
Terminal-1
Terminal-1