Komentarze wszelakie
- Nieznany
- Referent

- Kontakt:
Wy, Renegaci, zrobicie wszystko, żeby się wyłgać od płacenia podatków.
Ale jest ktoś, kto z Wami zrobi porządek! To kontroler z Urzędu Skarbowego - on na śniadanie wyssa krew z Waszych zeznań podatkowych a jeszcze przed kolacją będziecie przed nim klęczeć i błagać o litość i rozłożenie zaległych podatków na raty!
Ostatni, który mu się sprzeciwił zwał się Jan z Patmos - a wtedy Kontroler pokazał mu apokalipsę!! 

Zastanawiam się nad podpisem. 
eeeee jakie zeznania podatkowe ?Nieznany pisze:..... Ale jest ktoś, kto z Wami zrobi porządek! To kontroler z Urzędu Skarbowego - on na śniadanie wyssa krew z Waszych zeznań podatkowych.....
stasus UnKnow
Si quisquam pro me mori non volat, mihi non dice quemadmodum debo vivere
By Qadesh: "renegackie ścierwo, zawzięte i złe"
- Nieznany
- Referent

- Kontakt:
Osobiście nie jestem z Pierwszego ani Drugiego US, ale kto wie... może dzięki koneksjom i kontaktom wśród zacnych (i tych mniej
) wąpierzy coś się zmieni? A "realnie" jestem z wykształcenia mgrem rachunkowości. 
Nawet ród Renegatów musi się jakoś utrzymywać a nie wszystko da się zrobić poza legalem. 
Juz my wiemy, jakie.jakie zeznania?
To jest chyba zarazliwe wszyscy glosno mowia ze dorwa renegatow a jakos nikomu sie to jeszcze nie udalo. Ale coz tym sie roznimy ze wy wyznajecie zasade "mowa jest srebrem" natomiast My zyjemy w mysl motta "A milczenie zyciem"
stasus UnKnow
-
kai
- Pan/Pani Domów Krwi

wcale nieNieznany pisze:Wy, Renegaci, zrobicie wszystko, żeby się wyłgać od płacenia podatków...........
rośnie mi jeszcze ósemka
What do you mean, I ain't kind?
I'm just not your kind.
I'm just not your kind.
- Nieznany
- Referent

- Kontakt:
Oczywiście, że czytał.Kasiek pisze:A już myślałam, że ktoś tu jeszcze czytał "Podatek" Milenki....
Myślę, że sprawa jest dość prosta. Skoro da się nałożyć podatek od ponadnormatywnego wzrostu kłów, to należy to zrobić.Kai pisze:po prostu udowodnij mi potrzebę płacenia podatku od moich zębów
A po wtóre - otrzymałeś dar drugiego życia od swojego żeńskiego Lorda. Objawia się to między innymi nadmiernym wzrostem kłów. Od tego daru należy odprowadzić podatek od darowizny.
Dodatkowo mogę śmiało założyć, że kochasz swoją Panią. Niestety, źle ulokowałeś swoje uczucia. Od lokaty uczuć należy odprowadzić podatek od zysków kapitałowych.
Jeszcze Ci mało, Renegacie
Jeśli nie wykończą Cię Nocarze, to zrobią to podatki.
Słyszałeś może o takim człowieku Alu Capone? Przemyśl to.
Ave Lord Mercator! Niech żyją Bankierzy!
- Kasiek
- Pułkownik Nocarzy

Nie wiem czy taka przezabawna. Jak pomyślę, że w licencjacie mam to rozebrać na kawałki to mi się na płacz zbiera, nie lubię tego robić z lubianymi utworami.Nieznany pisze:Oczywiście, że czytał.Co tu dużo mówić - przezabawna lektura. A Milenka... nie, to ja jednak odmawiam dalszych komentarzy.
![]()
A Milenka... co masz do mojej mamusi, zbóju jeden?
Pułkownik Majorka w służbie Lorda Ultora!
Manewry: I, II
Akcje: MTK, Urodziny Ukrytego, Polcon2007, "V", "K", Falcon2007, "S"
Ruda Wywłoka mająca pierdolca, którego nie zawaha się użyć!!!
Manewry: I, II
Akcje: MTK, Urodziny Ukrytego, Polcon2007, "V", "K", Falcon2007, "S"
Ruda Wywłoka mająca pierdolca, którego nie zawaha się użyć!!!
- Anirin
- Krwiopijca

- Kontakt:
1. Otrzymała dar od męskiego lorda.Myślę, że sprawa jest dość prosta. Skoro da się nałożyć podatek od ponadnormatywnego wzrostu kłów, to należy to zrobić.![]()
A po wtóre - otrzymałeś dar drugiego życia od swojego żeńskiego Lorda. Objawia się to między innymi nadmiernym wzrostem kłów. Od tego daru należy odprowadzić podatek od darowizny.![]()
Dodatkowo mogę śmiało założyć, że kochasz swoją Panią. Niestety, źle ulokowałeś swoje uczucia. Od lokaty uczuć należy odprowadzić podatek od zysków kapitałowych.![]()
Jeszcze Ci mało, Renegacie
Jeśli nie wykończą Cię Nocarze, to zrobią to podatki.![]()
Słyszałeś może o takim człowieku Alu Capone? Przemyśl to.![]()
Ave Lord Mercator! Niech żyją Bankierzy!
2. Z tym śmiałym zakładaniem o miłości do swojej Pani też bym nie przesadzał...
3. Mi jest mało. Dajesz!
PS. Niezły bankierski bełkot. Prawie jak u ludzi.
PSS. Znowu się okazało, że pani Kai jest niby panem Kai.
Zrenegacona Winorośl. 
-
kai
- Pan/Pani Domów Krwi

No coż ja to mogę sie przyzwyczaić ze do mnie do Kai do dziewczyny Kai mówią per On .... ale nie wiem jak np. taki Magnus to zniesie
ale jeśli tylko bedziecie do mnie mówić Per On to ok.... gorzej jak zaczniecie w to wierzyć ...
KAI JEST DZIEWCZYNĄ! jeśli dam kobietę / kształty kobiece na AVATAR bedzie wiadomo ze jestem dziewczyną?!?!?!
a wracając
Czy ja jestem PSEM? zeby kochać swojego Pana czy ja Ty uważasz Panią? Nie nie jestem
a pozatym nie obudziłAM sie dla niej...... nie kocham Aranei... nawet jej nie lubię ... ale skoro jest moją Panią to wypada mi ją szanować przynajmniej ....
Darowizna ? Przecież to moje zęby ... na tej samej zasadzie mogłAM sobie je wychodowac na jakiś kij wie jakich tabletkach albo innych sterydach
wiec....nikt mi tego nie udowodni
:D:D nie widzę żadnej darowizny.
KAI JEST DZIEWCZYNĄ! jeśli dam kobietę / kształty kobiece na AVATAR bedzie wiadomo ze jestem dziewczyną?!?!?!
a wracając
Darowizna ? Przecież to moje zęby ... na tej samej zasadzie mogłAM sobie je wychodowac na jakiś kij wie jakich tabletkach albo innych sterydach
I'm just not your kind.
I'm just not your kind.
- Nieznany
- Referent

- Kontakt:
Nic a nic.Kasiek pisze:A Milenka... co masz do mojej mamusi, zbóju jeden?
O, fakt! Mój błąd. Ale fakt pozostaje faktem - dar jest darem.1. Otrzymała dar od męskiego lorda. Aranea z tego co wiem nie ma takiej mocy.
Podobno ona ma to w oczach... zresztą nie wiem, nigdy się nie wpatrywałem w jej oczy.2. Z tym śmiałym zakładaniem o miłości do swojej Pani też bym nie przesadzał...
Dzięki.Niezły bankierski bełkot. Prawie jak u ludzi.
PSS. Znowu się okazało, że pani Kai jest niby panem Kai.
3. Mi jest mało. Dajesz!
Mówisz i masz. Pomyślmy... o, już wiem. Naturalna krew jest czyms w rodzaju trunku Powinniście zapłacić czopowe - podatek od wyrobu i szynkowania trunków! Ponadto my, wampiry, nie wstępujemy w związki małżeńskie. Zatem powinniście, tak jak i my to robimy, płacić bykowe - płacone przez zatwardziałych kawalerów! Dodatkowo Wasza Pani powinna zapłacić za każdego nowego renegata podatek VAT - Vampire Added Tax! Nasi Lordowie je grzecznie płacą.
Stając się wampirką darowano Ci drugie życie. Taaa... co należało dowieść.Kai - jednak dziewczyna! pisze:nie widzę żadnej darowizny.
-
kai
- Pan/Pani Domów Krwi

za każdy prezent który otrzymuję należy sie podatek ? Od dzisiaj każde me cenne ( muaaahahahaaha ) słowo (pisane również ) jest dla Was darem!!!Nieznany pisze:Stając się wampirką darowano Ci drugie życie. Taaa... co należało dowieść.Kai - jednak dziewczyna! pisze:nie widzę żadnej darowizny.
.... ile z tego jest dla mnie
I'm just not your kind.
I'm just not your kind.