Silmeth pisze:Bankiera przeciwnego rodowi chroniącemu go nie będę komentować.
Silmeth każda istota jest inna. Poglądy również. Ja nie jestem przeciwna tylko nie podobają mi się priorytety i sposób działania tego rodu. Tyle.
`Being in a minority, even a minority of one, did not make you mad. There was truth and there was untruth, and if you clung to the truth even against the whole world, you were not mad.`
George Orwell - 1984
Eleanor pisze:
Silmeth każda istota jest inna. Poglądy również. Ja nie jestem przeciwna tylko nie podobają mi się priorytety i sposób działania tego rodu. Tyle.
Skoro nie podobają się Tobie priorytety rodu bankierów (pomnażanie dobrobytu rodu... znaczy się wampirzej społeczności) i jego sposoby działania (w miarę legalne zapewnianie płynności finansowej) to po co chciałaś przystąpić do tego rodu?
Jakbyś nie zauważył, czepiam się, w ramach reedukacji Eleanor.
Mam wrażenie że jej podział wampirzego świata jest bardzo dychotomiczny i nie zauważyła, że znalazła się wśród milion odcieni szarości.
Jedyną szarość jaką tu widzę, synku, jest szarość Nocarska. Szarość dnia codziennego. Te same obowiązki. Bieganie na komendę, jak małpy na drucie ( ). I ten ich Emów, blaszany barak. Ech, nie ma to jak kolorowe renegackie życie-po-życiu.
`Being in a minority, even a minority of one, did not make you mad. There was truth and there was untruth, and if you clung to the truth even against the whole world, you were not mad.`
George Orwell - 1984
No ale ktoś musi być tym złym co ród przywoła do porządku.
Nie przyzwyczajaj się za bardzo do renegatów i nocarzy bo gotów się potem zrobi przykro jak ich trzeba będzie do innej kolumny wpisać w raporcie.
"Nocarze i pretorianie drzemali (...). Vesper przyjrzał im się z zaciśniętym gardłem. Poszli między rannych, krwawiących ludzi. Udzielili pierwszej pomocy, uratowali im życie. I wrócili jak gdyby nigdy nic (...). Kiedyś też tak umiałeś, stwierdził z porażającym smutkiem wewnętrzny głos (...). Ale wybrałeś inaczej, renegacie. Ugiąłeś się przed Wężem, to teraz mu służ."
M.Kozak - Nikt
Witam wszystkich nowych . O właściwej stronie (chodzi o nocarzy) mówić nie będę bo sam zastanawiam się czy ta strona napewno jest właściwa...ups....i po co to mówiłem. . No w każdym razie witam wszystkich.