ona jest THE BEST
Kto najlepszą postacią?
- Magnus
- Generał Renegatów

Samo pytanie 'Kto najlepszą postacią?' jest chybione. Nie tylko jest niepoprawne gramatycznie, gdyż brakuje 'czasownika 3 osoby l.pojedynczej czasu terazniejszego trybu orzekajacego strony czynnej'*,mianowicie słówa 'jest', ale i odpowiedź na to pytanie zawsze będzie przedmiotem niekończącej się dyskusji, kłótni itp. Ile ludzi - tyle gustów. Ile gustów - tyle oczekiwań. Ile oczekiwań - tyle ulubionych postaci. Więc do czego zmierza to pytanie? Do tego, aby sobie posty nabić. Ot tyle. Dziękuję za uwagę.
* tak, to Twoje słowa, panno K., niecnie wykorzystane bez Twej zgody.
* tak, to Twoje słowa, panno K., niecnie wykorzystane bez Twej zgody.
TKM!
- Kasiek
- Pułkownik Nocarzy

Magnus pisze:Samo pytanie 'Kto najlepszą postacią?' jest chybione. Nie tylko jest niepoprawne gramatycznie, gdyż brakuje 'czasownika 3 osoby l.pojedynczej czasu terazniejszego trybu orzekajacego strony czynnej'*,mianowicie słówa 'jest'
Nieprawda, bo to zapytaniowy równoważnik zdania. A nie zdanie
Pułkownik Majorka w służbie Lorda Ultora!
Manewry: I, II
Akcje: MTK, Urodziny Ukrytego, Polcon2007, "V", "K", Falcon2007, "S"
Ruda Wywłoka mająca pierdolca, którego nie zawaha się użyć!!!
- Kasiek
- Pułkownik Nocarzy

No czy do słowa 'jest' nie pasuje to co napisałam? Pasuje.. A to, że Renegaci nie odróżniają zdania od wypowiedzenia to już nie moja wina. Wypowiedzenie nie cel operacyjny, nie musi zawierać czasownika 
Pułkownik Majorka w służbie Lorda Ultora!
- Deliaard
- Kapitan Nocarzy

to są szklane kulki przyłożone przed oczy, żeby zniekształcić obraz renegata do możliwego oglądania.Magnus pisze:Przynajmniej oczy mi nie wypadają. Ale tak to chyba jest z Nocnikami, że cokolwiek zobaczą to się dziwią, i wypadają im oczy. Jak pekińczykom. Wszakże Nocnik też pies, ino Ultora. No, zaszczekaj, piesku, zaszczekaj.
When you're gone
I never land
in neverland
- Qadesh
- Główny logistyk

hmmm... to o czym by tu napisać... bez sensu tematu się trzymać, więc może będę kontynuowac offtopa na temat szklanych kulek...
dla mnie najlepszą postacią jest strix. (jak rozumiem gramatyczne dywagacje zostawiamy na boczku, razem z kulkami del.)
żeby tak go więcej było - skoro się ostał, jako jeden z nielicznych wojowików, to mógłby załatwić ultora, jakże by mnie to ucieszylo... a potem popełniłby honorowe samobójstwo, bo ma ten swój wampirzy bushido i wampira zabijać mu nie wolno.
uwielbima tragizm, a niewiniątka typu icta mnie nie kręcą w ogóle. one zresztą i tak giną, co bardziej mi odpowiada
no, chyba, że wróci pan arlecki i razem z ictą założą stadło małżeńskie i będą mieć chmarę małych arleckich. nieciekawie, ale miło.
dla mnie najlepszą postacią jest strix. (jak rozumiem gramatyczne dywagacje zostawiamy na boczku, razem z kulkami del.)
żeby tak go więcej było - skoro się ostał, jako jeden z nielicznych wojowików, to mógłby załatwić ultora, jakże by mnie to ucieszylo... a potem popełniłby honorowe samobójstwo, bo ma ten swój wampirzy bushido i wampira zabijać mu nie wolno.
uwielbima tragizm, a niewiniątka typu icta mnie nie kręcą w ogóle. one zresztą i tak giną, co bardziej mi odpowiada