Od czego zaczac??

Wszystko co dotyczy replik ASG
Awatar użytkownika
XaZaX
Pułkownik Nocarzy
Pułkownik Nocarzy

Re: Od czego zaczac??

Post autor: XaZaX »

If you not serve in combat, then you will serve on the fireing line! - Imperial Guard Commissar

Tata! Tata! Biją renegata!!
Przyjdzie Tata i pozamiata!

Jestem Nocarzem - powiedział Nex - i nie obchodzą mnie wasze drożdże! <cytat niedokładny :P>
Eshealon
Generał Renegatów
Generał Renegatów

Post autor: Eshealon »

Regulowane powiększenie, całkiem solidna budowa, sam mam podobną wmontowaną w AUG, czego chcieć więcej? :)

Być może ten kolimator bardziej Ci przypasuje, ja bym go nie brał z powodów jakie podałem wcześniej :) Przez życie naprawdę oduczyłem się kupowania taniej elektroniki, bo potem wychodzi ona wyjątkowo drogo. Chcesz kolimator? Spoko, http://www.militaria.pl/tasco/celownik_ ... _p1722.xml

Swoje kosztuje, ale podejrzewam że sklep da Ci gwarancję na sprzęt. I wtedy masz gdzie się poskarżyć w wypadku awarii.
I'm strong to the finish
cuz I eat my Spinach
Awatar użytkownika
Necro
Porucznik Nocarzy
Porucznik Nocarzy
Kontakt:

Post autor: Necro »

Fakt, tania optyka jest tak naprawdę bardzo droga. Po swojej 5 - 6 strzelance doceniłem to, że na swój kolimator wyłożyłem te dwie stówy nie musząc go zmieniać za każdym razem i będąc pewnym, że mi nie siądzie w środku walki. :wink:

McBet - jakby się kroiło jakieś zamówienie z WGC Shopu - daj jakieś ostrzeżenie, bo sądzę, że zainteresowałbym się kilkoma rzeczami, które oferują. :wink:
The stillness within stillness is false. True stillness is found in motion. - philosophy of the Nyss blademasters
Awatar użytkownika
Kirs
Użytkownik ZBANOWANY

Post autor: Kirs »

dokładnie mi też daj znać może zrobimy grupowe zamówienie?
Jeszcze nie wiem jaką kupie replikę ale może coś znajdę....
Ktoś coś może polecić? taniego a dobrego?
Spoważniałem...
Nie jestem już dzieciuchem nabijającym bezsensu posty.....
Awatar użytkownika
XaZaX
Pułkownik Nocarzy
Pułkownik Nocarzy

Wybór bardzo trudny ale chyba jednak będę odkładał na porządny kolimator. BTW: Mam lunetkę tasco przymocowaną do chińskiej wiatrówki, o dziwo jeszcze się trzyma (już wystrzelałem kilka paczek śrutu), mimo że wiatrówka ma strasznie duży odrzut :)
If you not serve in combat, then you will serve on the fireing line! - Imperial Guard Commissar

Jestem Nocarzem - powiedział Nex - i nie obchodzą mnie wasze drożdże! <cytat niedokładny :P>
Eshealon
Generał Renegatów
Generał Renegatów

Post autor: Eshealon »

No to już masz czego używać podczas zbierania na kolimator :)
I'm strong to the finish
cuz I eat my Spinach
Awatar użytkownika
XaZaX
Pułkownik Nocarzy
Pułkownik Nocarzy

Tylko przejściówkę na 22mm trzeba kupić, a kosztuje tyle co montaż górny :O czasami myślę że te ceny to z kosmosu są wzięte...

Pablo

Post autor: Pablo »

A co możecie mi powiedzieć o tym AK47S? http://www.military.pl/cyber-gun_161m/k ... 3774t.html oczywiście jak na początek,żeby mieć już broń długą. Krótką posiadam, co prawda też na razie jako początkowe rozkręcenie się. Jestem ciekaw co o tym sądzicie i w razie co, co innego moglibyście mi polecić.
Awatar użytkownika
Sky
Rekrut
Rekrut

Post autor: Sky »

Od razu mówię żeby nie było że cała moja wiedza opiera się na forach (głównie wmasg) i swoim skromnym doświadczeniu.

Wg. co mi wiadomo to CyberGun jest raczej średnią firmą i dokładając trochę można miec Cymę bądz JG. Z drugiej strony to jest taka studnia bez dna bo im więcej oglądasz tym bardziej się nakręcasz :P Mój kumpel ma cymowskiego kałacha i jest zadowolony.

Popatrz sobie tutaj podobno dobry sklep z gwarancją kupujesz karabinek itp.

http://www.taiwangun.com/shop,search,1, ... G89O2V4PTE
Na jeden rozkaz mój tysiąc noży podążać będzie za mym wrogiem (...)
Awatar użytkownika
Kirs
Użytkownik ZBANOWANY

Post autor: Kirs »

mógłby mi ktoś powiedzieć jaka szerokość szyny ma AK?
Bo mam taka lunetke http://www.taniemilitaria.pl/sklep/prod ... cts_id=501
i chce ja zamontować do tego: http://www.taiwangun.com/shop,show,856

Co wy na to?
Spoważniałem...
Nie jestem już dzieciuchem nabijającym bezsensu posty.....
Awatar użytkownika
XaZaX
Pułkownik Nocarzy
Pułkownik Nocarzy

AK ma standardową R.I.S. czyli 22 mm (jest napisane w opisie)
Jeszcze mam pytanie do was, zdecydowałem się używać chińskiej lunetki 4x20, czy będzie się ona sprawdzać w polu? Ktoś ma doświadczenia z czymś takim? I czy moglibyście polecić mi jakąś lepszą lunetkę? Dodam tylko że nie jestem snajperem i nigdy nim nie będę więc powiększenie 6,7 powinno wystarczyć. Tą 4x20 przetestuję w styczniu i podzielę się wrażeniami :D.

Awatar użytkownika
Dante
Top secret
Top secret

Post autor: Dante »

Nie jestes snajperem...
Lunetka na polu walki ... w ogole sie nie sprawdza.
Aby uzywac lunetki musisz miec sekundke spokoju, na pole walki wymyslono kolimator.
Mozna strzelac praktycznie z biodra :-).
Majac lunetke, w czasie dynamicznej wymiany ognia i tak bedziesz celowal po locie kulek :-) .

Dante
"młodzieńcze ! ciesz sie w młodości swojej " -platoon /Eklezjastes

747170
Awatar użytkownika
XaZaX
Pułkownik Nocarzy
Pułkownik Nocarzy

A no tak zapomniałem dodać że zawsze kiedy jest gorąco strzelam z biodra :P lunetka do przeczesywania terenu i ew. do strzelania w miejscu. :P

Awatar użytkownika
Dexter
Na misji...

Post autor: Dexter »

Mam lunetę, więc mogę podzielić się osobistymi wrażeniami z korzystania.

Po pierwsze, nie potrzebuję targać ze sobą lornetki (a to ciężki i nieporęczny sprzęt - bo albo długo szuka się go w chlebaku, albo dynda na szyi i obija się o tułów, albo przypięty do oporządzenia zajmuje miejsce magazynkom, mapnikom, radio). Po drugie przepatrując teren jestem w stanie bez konieczności odkładania lornetki i podnoszenia broni otworzyć ogień do zauważonego celu. Po trzecie strzelam lepiej na daleki zasięg.
Ale po pierwsze z bronią, na której warto montować lunetę (czyli zasięg ponad 50m - a to zwykle wymaga dużej mocy i długiej lufy), nie wejdę do budynku; a już na pewno w budynku z lunety korzyści mieć nie będę (tu sprawdza sie kolimator). Po drugie luneta zawęża pole widzenia podczas celowania (czego kolimator nie czyni, bo z niego celuje się obuocznie). Po trzecie nie jestem w stanie błyskawicznie rozpocząć wymiany ognia z wykorzystaniem przyrządów celowniczych, bo zgrywanie oka z lunetą (nawet przy oswojeniu się z nią) zajmuje chwilkę. Po czwarte, jeśli biorąc lunetę na niskim montażu lub o dużej średnicy (ja mam dużą średnicę dla lepszej obserwacji przy kiepskim oświetleniu), to nie ma możliwości w ogóle korzystać z mechanicznych przyrządów celowniczych (a to istotne na średnim dystansie - na bliskim i tak się strzela "na czuja") i jest sie zmuszonym do obserwacji toru lotu kulek lub strzelania "na czuja".

Konkluzja: jeśli lubisz siedzieć zamaskowany w krzakach i czekać na przeciwnika, który wcale może nie przyjść, bierz lunetę; jeśli lubisz powoli skradać się i omijać pozycje nieprzyjaciela, a potem zdejmować go z dużej odległości, bierz lunetę; ale jeśli chcesz szybko zmieniać pozycję, szturmować i odskakiwać, robić zasadzki na mały dystans: bierz kolimator, bo luneta będzie Ci tylko przeszkadzać.
Niezwykle ważne jest, aby codzienna twoja postawa stała się postawą żołnierza,
a postawa żołnierza - postawą na co dzień.
(Miyamoto Musashi, Księga Pięciu Kręgów)

In the warzone marines shit tactically.
(Ray w "Generation Kill")
Awatar użytkownika
poohaty
Krwiopijca
Krwiopijca

Post autor: poohaty »

Moje Mp5 padła już i miała pogrzeb.
Szukam teraz jakiejś broni. Może być nawet używka. Nie chce patrzeć po Allegro bo nigdy nic nie wiadomo. Wolałbym tu u swoich sie popytać. Może ktoś coś ma na zbyciu?
-=POHAŃBIONY=-
ODPOWIEDZ